Hepimiz günlerin bu noktada (ve her zaman) olduğundan daha sıcak olmasını dilesek de, yaz neredeyse geldi ve açık hava etkinliklerinin keyfini çıkarmamız ve cildimizi güneşe karşı korumak için uygun önlemleri almamız çok uzun sürmeyecek.
Soru şu ki, aynı şeyi dört ayaklı arkadaşlarımız için de yapmalı mıyız?
Köpekler nerede güneş yanığı alabilir ve belirtileri nelerdir?
Köpekler de bizim gibi burun ucundan kuyruğun ucuna kadar her yerde güneşten yanabilir. Bununla birlikte, ince bir kaplama tabakasıyla kaplı veya hiç saç bulunmayan alanlar, doğrudan güneş ışığının etkilerine karşı daha hassastır.
Köpeklerde güneş yanığı belirtileri bizimkine çok benzer. Bununla birlikte, saçla kaplandıklarında daha az belirgindirler, bu nedenle yanmayı önlemek ve belirtileri tespit etmek için ekstra özen göstermelisiniz. Derileri kırmızı, iltihaplı ve ağrılı olabilir; Daha ciddi vakalarda saç dökülmesi ve pullu cilt oluşabilir.
Ayrıca, köpeklerde cilt kanseri , tıpkı bizim gibi güneşe maruz kalma ile ilişkilendirilebilir!
Hangi köpekler güneş yanığına daha duyarlıdır?
- Çin tepeli köpek, Meksika tüysüz köpek ve diğerleri gibi tüysüz köpek ırkları.
- Fransız buldozerleri, Dalmaçyalılar, Boksörler, Bull teriyerleri vb. gibi pembe tenli ve kısa tüylü köpekler.
- Hipotiroidizm , Cushing's , mevsimsel alopesi, uyuz gibi tıbbi durumlar nedeniyle saç dökülmesi olan köpekler .
Köpeğiniz yukarıdaki listede olmasa bile, tüm köpekler güneşten yanabilir ve mümkün olan her yerde korunmalıdır.
Köpeğimi güneş yanığına karşı korumak için ne yapabilirim?
Endişelenmeyin, köpeğinizin tüm kürkünü kalın beyaz faktör 50 macunla kaplamanıza gerek yok. Ancak köpeğinizin tüysüz cilt bölgelerine güneş kremi uygulayabilirsiniz ve yapmalısınız. Buna burun, dudaklar, kulak kapakları, kasık ve göbek dahildir.
İdeal çözüm olan köpekler için özel olarak formüle edilmiş güneş kremi vardır. Ancak, mevcut değilse, 30 veya daha yüksek güneş koruma faktörlü (ideal olarak 50+) çocuk güneş kremi de kullanabilirsiniz. Bir insan kremini düşünürken, köpeğinizin onu yalayabileceğini ve bu nedenle yutulduğunda toksik olmadığından emin olmanız gerektiğini unutmayın. Her zaman kokusuz ve çinko oksit içermeyen bir ürün seçin. Bu, köpekler için toksiktir ve kansızlığa neden olabilir .
Köpeğinizin vücudunun gerekli tüm bölgelerine güneş kremi uygulamadan önce, ürünü olası alerjik reaksiyonlar için cildin küçük bir bölgesinde test edin. Otuz dakika sonra deri kızarmazsa ve köpeğiniz herhangi bir kaşıntı veya rahatsızlık belirtisi göstermezse, normal şekilde uygulamak güvenli olmalıdır.
Köpeğinizin cildini doğrudan güneş yanığına karşı korumanın yanı sıra, köpeğinizi sıcak günlerde güvende tutmak için göz önünde bulundurmanız gereken başka önlemler de vardır:
- Sıcak çarpmasını önlemek için her zaman temiz suya ve gölgeye erişimleri olduğunu garanti edin.
- Günün en sıcak saatlerinde yürümekten kaçının.
- Zeminin sıcaklığına dikkat edin, köpeğinizin ayakkabı giymediğini ve örneğin sıcak asfaltta yürümesinin ciddi ped yanıklarına yol açabileceğini unutmayın.
Oops, zaten oldu! Ben şimdi ne yapacağım?
Köpeğinizin zaten güneş yanığı olabileceğinden endişelendiğiniz için bu makaleye rastladıysanız, şunları yapabilirsiniz:
- Köpeğinizi soğutmak ve ağrının hafifletilmesine yardımcı olmak için köpeğinizin cildine soğuk kompres uygulayın.
- Köpeğinizi veterinere götürün, onlar hasarın boyutunu değerlendirebilirler. Gerekirse köpeğinize sıvı sağlayabilir ve iyileşme sürecini hızlandırmak ve ikincil bakteri ve mantar enfeksiyonlarını önlemek için ilaçlı losyonlar reçete edebilirler.
Tambahkan Komentar Sembunyikan